Dne 11. června 2024 došlo na Základní škole Komenského v Jilemnici k cvičnému zásahu profesionálních i dobrovolných hasičských jednotek z blízkého okolí. Tato simulace měla za cíl procvičit reakci a spolupráci mezi jednotlivými složkami záchranného systému.

Situace, která byla pro hasiče připravena, představovala požár v učebně a půdních prostorách školy. Po příjezdu na místo byla zavedena evakuační opatření osob, které nestihly opustit včas budovu a zabezpečena okolní oblast. Hasiči poté začali s likvidací fiktivního požáru..

Během cvičení byla zdůrazněna důležitost rychlé a efektivní komunikace mezi jednotlivými složkami a koordinace jejich činnosti. Hasiči prokázali své dovednosti a schopnosti v řízení krizové situace a jednotným postupem dosáhli úspěšného "zlikvidování požáru a záchranu osob včetně zraněných".

Akce skončila vyhodnocením postupu jednotlivých týmů a analýzou stavu připravenosti základní školy na podobné události. Cvičení pomáhá zvyšovat úroveň připravenosti a efektivity záchranných složek a zlepšuje ochranu obyvatel v případě havárie či katastrofy.

Žádný z žáků a zaměstnanců školy nebyl jakkoliv ohrožen.

     FOTO  zdroj archiv školy a FB hasiči Jilemnice

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz