Žáci 2.B a 5. třídy se zúčastnili v pátek 7. června 2024 dětského čtenářského festivalu v Liberci. Během celého dne se setkávali s oblíbenými autory, ilustrátory a prožili spoustu zábavných aktivit. Program byl nabitý od samého rána. 

Druháci se setkali s čarodějnicí Bordelínou, kterou jim představila autorka Sandra Dražilová. Čarodějnice Bordelína je pěkná uličnice, která umí pořádně zamíchat kartami. O jejích neposlušných čarodějných kouscích se děti dozvěděly nejen z knížky, ale i z poutavého vyprávění autorky. Po setkání s čarodějnicí se žáci přesunuli do Kavárny Pošta, kde se zúčastnili dílny s názvem "Dobrodružství Pepíka Střechy".

Páťáci si na festivalu užili také pestrý program. Dopoledne se ponořili do netradičního pojetí Erbenovy "Jabloňové panny" v podání "Ústavu v úžasu". Poté se přesunuli ke Kinu Varšava a stali svědky napínavého vyšetřování zmizení Kryšpína N. v podání scénického čtení z knihy Ireny Březinové.

Festival byl pro všechny zúčastněné krásným zážitkem a obohatil je o nové literární a kulturní zážitky. Konal se v krásném a podnětném prostředí Liberecké knihovny.

Dětský čtenářský festival v Liberci je již tradiční akcí, která se koná každý rok na začátku června. Jeho cílem je podpořit zájem dětí o čtení a literaturu a seznámit je s novými knihami a autory. Rádi bychom vyjádřili upřímné poděkování všem organizátorům a sponzorům festivalu za uspořádání této úžasné akce. Díky jejich obětavé práci a štědrosti si mohly stovky dětí užít pestrý program plný knih, setkání s autory a ilustrátory, her a zábavy.

FOTO ZDE

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz