Den Země v 8. B

V pondělí 22. dubna 2024 se žáci 8. B aktivně zapojili do oslav Dne Země, když se namísto klasické výuky vrhli do úklidu starého jilemnického koupaliště, které se v posledních letech změnilo v nelegální skládku.

Během necelé půlhodinky nejen naplnili všech 8 odpadkových pytlů, jež měli k dispozici, ale na břeh nádrže také navršili úctyhodnou hromadu vysloužilých domácích spotřebičů včetně sporáku a fragmentů lednice. Odpadky o celkové váze 55 kg následně odvlekli do sběrného dvora.

A sběračská vášeň je neopustila ani mezi vyřazenými bicykly, počítači a starým papírem. Po krátkém povídání o cestě vysloužilých věcí do spalovny nebo na skládku mnozí z nich odcházeli s nějakým drobným, "nepostradatelným" suvenýrem.

Přes zhoršující se počasí a sílící pocit hladu si všichni sběrači zachovali optimistickou náladu. Snad také proto, že je pak na stadionu čekalo opékání buřtů a dalších dobrot, které si pro tento účel přinesli nebo ulovili.

Den Země tak pro 1350 kg osmáků a jejich doprovod* znamenal nejen smysluplnou práci pro dobrou věc, ale i další příjemný společný zážitek.

Všem účastníkům patří velký dík!

Fotky zde

* Celková hmotnost 21 žáků + 2 dospělých dle decimálky ve sběrném dvoře :)

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz