Páťáci píší moderní pohádku

Internetová chaloupka

Jednoho dne, když šel tatínek do města koupit mobily, nechal svoje děti doma. Děti se rozhodly mu vzít tablet a hrát na něm hry. Jenže jim spadl a rozbil se. Když tablet zvedly ze země, vtáhl je dovnitř. Děti se najednou ocitly v introlese (internetovém lese). Děti nevěděly, kde jsou. Po dlouhém bloudění introlesem narazily na internetovou chaloupku. Zaťukaly. Z chaloupky vyšla ven krásná internetová paní a řekla: „Jé, dětičky, co tady děláte tak pozdě večer? Pojďte dál, já se o vás postarám.“ Když děti vešly dovnitř, nevěřily vlastním očím. Viděly např. létající lektvary, kuličku s vrtulkou a všechno bylo modré. Po chvilce internetová paní řekla, že je pozdě a měly by jít spát. Když děti uložila, začala vařit lektvar na otrávení. Jenže děti ještě nespaly, slyšely podivné zvuky a rozhodly se podívat klíčovou dírkou. Viděly, jak se internetová paní proměnila v zlou čarodějnici s bradavicí na nose. V pokoji, kde děti byly, byla na polici velká kniha kouzel. Děti napadlo, že by tam mohlo být kouzlo, jak se dostat domů. Dlouho v knize listovaly, až na to kouzlo narazily. Stálo tam, že musí nahlas vyslovit zaklínadlo. Děti ho vyslovily, čarodějnice je ale slyšela a vběhla do pokoje. Děti na poslední chvíli zmizely a probudily se doma v posteli. Všechno dobře dopadlo. (Amálka Vobrová a Petra Metelková)

Popelína

Popelína žila v chaloupce s macechou, tatínkem a nevlastní sestrou. Jednoho dne jel tatínek na trhy a už se nevrátil. Macecha začala být na svoji dceru zlá a na Popelínu hodná. Tak třeba macecha sebrala své dceři internet a nechala ji přebírat zrní a Popelínu odvezla na ples za Markem.  Dcera od macechy už neměla data, tak zavolala Popelíně a řekla jí, že potřebuje data, aby mohla koukat na Tik Tok. Popelína jí řekla ne, protože ji neměla ráda. A když byla Popelína na plese, tak Markovi nechtěla ukázat obličej., ale Marek jí strhl závěs. Popelína si řekla, že je to vlastně dobře, protože měla nový make-up a povedly se jí linky. Popelína měla s Markem krásný život a žili šťastně a spokojeně až do konce. (Róza Boukalová, Stella Kubíčková)

Elka

Byla jednou jedna Elka, které umřeli rodiče. Vychovávala ji zlá macecha se dvěma dcerami. Jednoho dne se měl princ oženit a tak uspořádal ples, na kterém si chtěl vybrat nevěstu. Macecha řekla Elce, ať ušije šaty ze sametu. Poté se macecha s dcerami vydaly na ples. Elka řekla maceše, že jde taky, protože si vzala šaty po mamince. Macecha jí šaty rozsápala a vysála. Z oříšků se Elce vyloupl elektrický vysavač, mobilové šaty s korunkou z nabíječek a sleva na pizzu. Elka odjela na vysavači na ples. Slevu na pizzu použila jako pozvánku na ples. Když přijela k zámku, musela dát vysavač na nabíječku, protože byl vybitý. Když přišla do sálu, všichni si ji začali fotit, aby to mohli dát na Instagram. Princ si Elku vzal a žili šťastně až do vybití jejich telefonů. (Gabriela Richtrová, Lucie Holubcová)

O pěti prasátkách

Jednoho dne maminka prasátkům řekla“ „Bertíku, Bobíku, Jůlinko, Sisinko a Jozífku, pojedete do světa.“ Na cestu maminka prasátkům sbalila bábovku, rum a nůž. A prasátka jela. Cestou viděla hady, ještěry atd. Když prasátka dorazila na louku, rozhodla se postavit si hotely. Bertík z vajíček a z toustů, Bobík z lepidla a kartonu, Jůlinka z děravého dřeva, Sisinka z kamení a Jozífek z betonu. Najednou tam přišel dikobraz a začal po nich střílet bodliny a prasátka se schovala do domečku z toustů a vajíček. Jenomže dikobraz měl hlad, tak si vzal vajíčko s toustem a ten domeček se rozpadl. Prasátka rychle běžela do domečku z lepidla a kartonu a dikobraz se proti domečku rozběhl a ten se rozpadl, protože nebylo uschlé lepidlo. Prasátka běžela do domku z děravého dřeva, ale do něj se dikobraz procpal dírou. Prasátka rychle běžela do domečku z kamení a na ten si dikobraz vzal vrtačku. Vrtal, vrtal, až vyvrtal velikou díru a prolezl dovnitř a šel na prasátka. A ta se schovala do domečku z betonu a tam se dikobraz nedostal. A všechna prasátka si pak podle Jozífka postavila domečky z betonu. (Nicol Beránková a Anička Hančová)

Karkulka

Karkulka jela na mopedu k babičce a potkala vlka. Vlk na ni zahuhlal, že má rýmu, ať mu řekne adresu babičky, aby ji mohl požádat o prášek. Karkulka mu na mobil poslala GPS adresu. Vlk babičku i Karkulku sežral, ale holčička měla v kapse nůž a vlka rozpárala a udělala si z něj koberec. Maso prodala na černém trhu. Z peněz si koupila robotický vysavač. (Gabriela Richtrová)

Sněhurka

Žil byl jeden prezident a ten si jednoho dne vzal divnou ženskou. Napsal jí přes Whatsapp, že je nejhezčí na světě. Jednoho dne se ta žena podívala na Facebook, kolik má sledujících. Zjistila, že její nevlastní dcera Sněhurka jich má víc. Hrozně se naštvala, najala hackera, aby Sněhurce vymazal účty na Facebooku a na Instagramu. Sněhurka ale nebyla hloupá a zaregistrovala se na Twitteru a tam měla ještě více sledujících. (Vincent Šulc)

Karkulka

Karkulka bydlela u babičky a jednou hrála s babičkou hru, když vtom zaťukal vlk a vešel dovnitř. Karkulka se ani nepohnula, měla oči přilepené na obrazovce a říká: „Vlku, jestli mě chceš sníst, tak teď by to nešlo. Já s babičkou jsme se právě dostaly do dalšího levlu.“ Vlk se zamračil a odešel. (Amélie Vobrová)

Sněhurka

Bylo jednou sedm jelenů, jmenovali se Božka, Mařena, Alžběta, Elena, Helena, Zuzana a Lenka. Jednoho dne se vydali nakupovat do Lidlu, aby měli co jíst. Když byli pryč, vešla do jejich domu čarodějnice a lehla si do postele. Když se jeleni vrátili, divili se, kdo jim leží v posteli. Vytáhli kouzelnou ruku a začarovali ji na žábu a měli domácího mazlíčka. (Lucie Holubcová)

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz