36.ročník, 26 běžců a běžkyň a bezmála 50 kol těch nejlepších při letošní Jilemnické hodinovce

… která se běžela ve středu 4.10. 2023 na jilemnickém stadionku.

Na čele se hned od startu usadila dvojice Dalibor Bartoš – František Vagenknecht (oba nakonec shodně 16.294m), která tak jak přibývaly minuty se stále více vzdalovala ostatním účastníkům, až z toho byl po 60 minutách náskok celého kilometru na třetího Františka Buřila (15.329). Mezi ženami zvítězila Dáša Kynčlová (13.311) před Bárou Horáčkovou (12.413) a Zuzanou Heroldovou (12.381).

Ač nevelký má závod své stálé místo v podzimním kalendáři Velké ceny východních Čech v bězích. Je ale především sportovně společenskou akcí. Zvláště, když se vydaří počasí, když se sejde dostatečný počet sčítačů kol a když dojde i na domácí koláče! 

Ceny nejlepším v sedmi věkových kategoriích darovali: vinotéky Pohoda i Agáve, papírnictví Morávek, Ovoce-zelenina v Kostelní ul., obchod Ace Sport, Intersport, knihkupectví Malých, Kulturní dům a Informační centrum města Jilemnice, Sportovní centrum Jilemnice, cukrárna Dva prameny, ale také spřátelený Sportovní klub Nové Město nad Metují. Za uspořádání patří dík kantorům a žákům ZŠ Komenského.  

Výsledky na www.atletika.cz

David Šnajdr

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz