Žáci naší školy se na jaře zapojili do výtvarné soutěže v projektu pořádaném Národním památkovým ústavem v Liberci. Tématem bylo cokoliv související s rodem Harrachů.

Jednotlivé třídy se v různém rozsahu do projektu zapojily a tak vzniklo mnoho zajímavých výtvarných děl s využitím rozmanitých technik - kresba tužkou, pastelkou, malba nebo třeba koláž. Žáci ztvárnili portrét Jana Nepomuka Františka Harracha, zámek v Jilemnici, hrobku rodu Harrachů v Horní Branné, rozhlednu Žalý a  další. 

Ve čtvrtek 8.června proběhla v galerii Kotelna v kulturním domě vernisáž části děl za účasti p. Luštince, zástupkyně kraje a s hudebním programem kytarového oddělení ZUŠ. Hlavním bodem bylo  slavnostní vyhodnocení nejlepších autorů výtvarných děl.  Jelikož se naše škola soutěže zúčastnila v hojném počtu, podařilo se získat i několik ocenění:

V kategorii 1. a 2. třídy získal 2. místo Ondra Šerák (2. tř.) za obrázek jilemnického zámku.

V kategorii 3 - 5. třída získala 2. místo Jitka Oždianová (5.A) a 3. místo Sofie Šťastná (5.B) - obě za obrázek jilemnického zámku.

V kategorii 7.- 9. třída se na 3. místě umístila Veronika Šírová (6.r.) se svou kresbou Hrobky Harrachů v Horní Branné, kterou vytvořila v rámci práce v ZUŠ.

Oceněným moc gratulujeme, děkujeme všem ostatním za snahu a píli, se kterou do soutěže šli.  Pokud máte chuť, zajděte do kulturního domu, kde výstava probíhá až do 30. června.

Fotky zde.

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz