Úspěch mladých atletů ZŠ ve Štafetovém poháru

Okresní finále – 1. místo
Krajské finále – 1. místo,
Republikové finále – 15. místo

V atletické soutěži mladých atletických nadějí 1. stupně základních škol se tradičně dařilo chlapcům a dívkám z naší školy.

Mladí atleti absolvují v této soutěži tři štafetové závody. Nejprve se běží štafeta na 8 x 100 m složená ze čtyř chlapců a čtyř dívek z 1. – 3. tříd. Dále se utkají v  té samé disciplíně děti ze 4. a 5. tříd a v posledním závodě se spojí dohromady nejrychlejší běžci a běžkyně v závodě na 8 x 200 m. Celkové pořadí škol určí součet časů ze všech tří štafet. Při těchto závodech jsou nutné nejen rychlé nohy jednotlivých běžců, ale i preciznost jednotlivých předávek.

Naši mladí závodníci nejprve zvítězili v okresním kole, které se konalo na atletickém stadionu v Turnově, poté zvítězili v krajském finále, které se běželo na stadionu v Liberci.
Už toto byl mimořádný úspěch. Navíc tímto vítězstvím si kluci a holky vybojovali účast na republikovém finále, které se konalo na atletickém stadionu v Benešově u Prahy.
„Po rozcvičce a společném nástupu všech štafet začal závod. V jednotlivých štafetách jsme si ještě vylepšili časy z krajského finále, ale soupeři byli ještě rychlejší. Nakonec jsme obsadili pěkné 15. místo,“ říká trenér mladých atletů a učitel tělesné výchovy Milan Půlpán.
„V průběhu dopoledne  si děti ještě vyzkoušely několik doplňkových atletických disciplín. Součástí byla i autogramiáda několika atletických reprezentantů. Akce se velmi vydařila a děti si odvezly hezké zážitky, naučily se navzájem si pomáhat a postarat se sami o sebe“ dodává trenér.
Naši školu v jednotlivých kolech reprezentovali: Laura Holcová, Bára Štěpánková, Adéla Chudobová, Tereza Laušmanová, Kristýna Holmannová, Matyáš Půlpán, Emil Vrkoslav, Richard Šolc, Adam Volech, Rozálie Boukalová, Tereza Novotná, Tereza Holubcová, Sofie Maciková, Marek Kavan, Jan Jaroš, Patrik Býma, Vojtěch Matěásko, Marek Šír a Vojtěch Armstrong.
Závodu se letos zúčastnilo více jak 400 škol z celé ČR. Proto je náš úspěch tak mimořádný Děkujeme za reprezentaci školy i města Jilemnice. Poděkování za přípravu a zajištění celé naší účasti na těchto závodech patří učitelům naší školy Milanu Půlpánovi a Magdě Brzákové.

Z rozhovoru s trenéry sepsal Václav Korbelář, ředitel školy

fotogalerie je zde:
okresní finále

krajské finále

republikové finále

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz