V průběhu května a června se žáci naší školy z 1. stupně zúčastnili řady sportovních soutěží, na kterých dosáhli i mnoha velmi pěkných výsledků. Zveřejňujeme jejich stručný přehled a některé fotomomentky z nich. 
Vybíjená: Po vítězství na okrskovém kole naše družstva chlapců a dívek odjížděla z okresního finále v Turnově po snaživém výkonu domů trochu zklamaná z umístění těsně pod stupni vítězů (4. a 5. místo).
Fotbal: Okrskový turnaj opět pod názvem McDonalďs Cup se odehrál ve Studenci. Bohužel se letos nenavázalo na předešlé úspěšné roky a našim družstvům se na okresní finále postoupit nepodařilo. Mladší chlapci (2.- 3. třída) skončili na 3. místě, starší (4.- 5. třída) obsadili 2. příčku. Oběma družstvům nelze upřít chuť, snahu a bojovnost, ale soupeři byli tentokrát lepší.
Atletický 3boj: v pátek 19. 5. se v prostorách našeho školního sportovního areálu a na hřišti u nemocnice uskutečnil také tradiční okrskový závod v atletickém 3boji (sprint na 50 m, skok daleký a hod kriketovým míčkem). Ze školního kola, které absolvovali všichni naši žáci, ti nejlepší následně soutěžili s dalšími přibližně 200 žáky z okolních škol právě na okrskovém kole.  Nejlepších výsledků ve svých kategoriích dosáhli – z prvního ročníku T. Braunová (2. místo), H. Vobrová (3.), P. Podsedníčková (4.), V. Šlechta (1.), J. Jeřábek (2.), ve druhém ročníku A. Chudobová (1.) a Z. Metelková (3.), ve třetím ročníku R. Šolc (4.), ve čtvrtém ročníku R. Boukalová (2.), L. Pohořelá (3.) a M. Kavan (3.), v pátém S. Maciková (2.), S. Šťastná (3.) a V. Matěásko (1.). Všichni tito žáci postoupili na okresní finále, které se konalo 26. 5. 2023 v Turnově. Nejlepší umístění v něm dosáhli naši prvňáčci - J. Jeřábek (1. místo), V. Šlechta (2.), H. Vobrová (2. místo), T. Braunová (4.). Velmi potěšitelné bylo, že všichni naši jmenovaní prvňáčci nakonec obsadili stupně vítězů i na krajském finále (viz samostatný článek). Všem úspěšným žákům gratulujeme a ostatním přejeme hodně chuti do dalšího sportování.
3boj 2023 - výsledky
Foto vybíjená
Foto fotbal
Foto 3boj Okrsek Jilemnice 
Foto 3boj OF Turnov

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz