Mistrovství ČR staršího žactva  v běhu na lyžích - Bedřichov 25. - 26. února

Mimořádného výsledku dosáhli naši starší lyžaři na víkendovém MČR, které se konalo v Bedřichově v Jizerských horách.

V sobotu závodili lyžaři volným způsobem s intervalovým startem na tratích 3,4km. Vynikajícího výsledku dosáhly dvě naše dívky. Mistryněmi ČR v kategorii dívek r. 2009 se stala Nikala Plecháčová a v kategorii dívek 2008 Karolína Špicarová. Na velmi pěkná umístění mezi cca 50 závodnicemi z celé ČR dosáhly i další dívky - N. Lukešová, P. Salabová, A. Prokešová i další naše závodnice i závodníci.

Ještě mimořádnější výkon předvedly dívky v nedělním závodu štafet na 3 x 1,7 km klasickým způsobem. Naše první štafeta ve složení Natálie Lukešová, Pavlína Salabová a Nikola Plecháčová vybojovala první místo a druhá štafeta ve složení Ella Suchardová, Adéla Prokešová a Olivka Marečková doběhla na druhém místě. Dívky tak "vypálily rybník" všem dalším 35 štafetám z oddílů celé ČR. V neděli navíc výborně závodila i K. Špicarová, která v individuálním závodě dívek r. 2008 na 3,4km klasicky vybojovala krásné třetí místo.
V neděli bojovali na trati dobře i chlapci, kteří ve složení Simbartl, Hadač a Mareček vybojovali mezi 30 štafetami pěkné 14. místo.

Za lyžařský oddíl ČKS SKI Jilemnice startovalo na mistrovství 14 mladých lyžařů a lyžařek z naší školy.

M ČR žactva v biatlonu - Letohrad 25. - 26. února

Závodů se účastnilo celkem 5 biatlonistů - žáků naší školy. Nejlepšího výsledku dosáhl Patrik Býma, který v kategorii M12 vybojoval výborné třetí místo. Další pěkná umístění vybojovali i další biatlonisté - E. Chmelíková (7. a 8. místo), M. Volech 7. a 7. místo), T. Novotný (10. a 12. místo) a M. Kuřík (14. a 10. místo).

Všem lyžařům i biatlonistům gratulujeme k předvedeným výsledkům na vrcholných závodech lyžařské sezóny. Děkujeme za vzornou reprezentaci svých oddílů a jsme rádi, že jste i výbornými reprezentanty a žáky naší školy.

Výsledky z MČR lyžařů jsou na tomto odkazu.

Několik fotografií lyžařů je v této fotogalerii.

Výsledky biatlonistů jsou zde.

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz