Vynikajících výsledků dosáhli naši žáci na Olympiádě dětí a mládeže, která právě skončila v Hradeckém kraji.
Naše tři žákyně svými medailovými úspěchy patřily mezi nejúspěšnější sportovce této Olympiády.
Nikola Plecháčová, žákyně 8. A, členka ČKS SKI Jilemnice a na Olympiádě reprezentantka Libereckého kraje získala tři zlaté olympijské medaile v běžeckém lyžování.  Nejprve zvítězila na trati 3 km volnou technikou, dále na trati 3 km klasickou technikou a pomohla i družstvu LK k vítězství ve štafetě na 6 x1 km.

O moc pozadu nezůstala ani Pavlína Salabová, žákyně 7. B, členka ČKS SKI Jilemnice a OK Jilemnice, reprezentantka LK získala dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili v závodech v lyžařském orientačním běhu. Zvítězila v závodech ve sprintu a  štafetě dvojic,  stříbrnou medaili vybojovala na krátké trati.

A třetí úspěšnou žákyní naší školy byla běžkyně na lyžích Karolína Špicarová, žákyně 9. B, členka ČKS SKI Jilmnice, která vybojovala nejprve bronzovou medaili na trati 4 km volně, dále byla na devátém místě na trati 4 km klasicky a vše ještě vylepšila a ve štafetovém závodě na 6 x 1 km, kdy byla členkou vítězné štafety LK.

Na ODM naši školu ještě reprezentovali dva chlapci. Ani oni se neztratili, i když na medaile nedosáhli.
V biatlonových závodech reprezentoval LK Martin Kuřík, žák 9. B, člen KB Jilemnice a jeho nejlepším výsledkem bylo výborné deváté místo na trati 4 km klasicky. V běžeckém lyžování reprezentoval jiný kraj R. Simbartl, žák 8. B, člen ČKS SKI Jilemnice. V obou individuálních závodech dosáhl výborného umístění na hranici první desítky. Na trati 3 km volně byl na devátém místě a na trati 4 km klasicky skončil desátý.

Na ODM naši školu reprezentoval i jeden kolega - pan učitel Filip Herbs, kerý byl hlavním trenérem úspěšnéího týmu běžců na lyžích Libereckého kraje.

Za vedení školy děkujeme všem učitelům, kteří se svými třídami jeli podpořit své spolužáky přímo na sportoviště do Vrchlabí nebo na Horní Mísečky.

Všem gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci školy, svých sportovních oddílů, Města Jilemnice i Libereckého kraje.

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz