Tradice letních příměstských táborů na ZŠ Komenského pokračovala i během letošních prázdnin. Proběhl tábor atletický, všesportovní a výtvarný.
Třetího ročníku atletického Minicampu, který se konal v posledním červencovém týdnu, se zúčastnilo 34 dětí. Celý týden bylo krásné počasí a tak děti mohly být venku v přírodě v okolí Jilemnice. Společně soutěžily a hrály hry, stavěly baráčky z přírodnin a nechyběl ani celodenní výlet k Martinickým rybníkům. Voda a les nabízí ideální prostředí pro dětské hry.
Na výtvarném campu Tvořivé prázdniny si děti vyzkoušely sluneční tisk, techniku suché jehly, kašírování zvířátek, frotáž a nitěnou grafiku. Na svět se mohou dívat vlastnoručně vyrobeným krasohledem. Při malbě na malířské plátno se děti inspirovaly Hvězdnou nocí V. van Gogha. Nechyběl ani celodenní výlet na Riegerovu stezku. Tábor byl zakončen tradiční vernisáží, na které mohli rodiče obdivovat práce svých malých umělců.
Během všesportovně zaměřeného příměstského tábora si měly děti z 1. – 5. tříd možnost vyzkoušet v pondělí základy biatlonu, orientačního běhu, lezení a in-line bruslení. Úterý bylo věnováno lezení na skalách na Roudnici. Středa brodění řeky Jizerky s lovem ryb, stavěním hrází a koupáním na soutoku. Ve čtvrtek byl tradiční výlet do nejvyšších partií Krkonoš a poslední den byl věnován základům kanoistiky, rozdělávání ohně a vaření polévky na Martinickém rybníku. Všechny děti si celý týden moc užily a odnesly si spoustu krásných vzpomínek.
Protože o všechny příměstské tábory byl velký zájem, můžeme říci: Na shledanou za rok v létě.
M. Půlpánová, T. Korbelář, H. Jakouběová

Fotografie (atletický minicamp)

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz