V pátek 22. dubna se děti ze čtvrtých tříd zúčastnily přírodovědné poznávací hry ke Dni Země. Jednotlivá stanoviště připravili žáci devátých tříd pod vedením paní učitelky Šulcové. Přečtěte si, jaký byl tento den očima dětí.

Byli jsme v pátek s celou třídou na Dni Země. Na stanovištích jsme plnili různé úkoly. Nejvíc se mi líbilo stanoviště Jožin z bažin. Museli jsme se potichu po krabicích dostat přes bažinu. Jožin nám krabice bral. Také mě bavilo Ptačí zastavení.  Učili jsme se tam o ptácích. Bylo tam i stanoviště V mraveništi. Někteří byli mravenci, jeden pavouk a mravkolev. Moc mě to bavilo.                                 (E. Spilková IV.B)

V pátek jsme se neučili, protože jsme šli na Den Země. Uspořádal ho 2. stupeň. Stanovišť bylo dohromady osm. Nejdříve jsme šli na stanoviště Trampoty se zvířaty. Tam jsme si povídali o zvířátkách, která byla zraněná. Druhé stanoviště bylo Jak přežít zimu. Tam jsme hráli hru, při které jsme schovávali těstoviny (to měly být oříšky). Děti, které se určily, že budou sojky, nám je braly. Potom byla přestávka na svačinu. Když skončila, šli jsme na stanoviště Ptačí zastavení. Povídali jsme si o různých ptácích. Další stanoviště mě docela bavilo. Jmenovalo se Jarní rostliny, které jsme museli poznat. Další stanoviště bylo Lýkožrout smrkový. Dozvěděli jsme se o něm hodně informací. Potom bylo stanoviště Jožin z bažin, to mě nejvíc bavilo. U tohoto stanoviště jsme museli hodně spolupracovat. Každý měl jednu krabici a pomocí ní jsme se museli dostat přes bažinu. Další stanoviště bylo Mravenčení. Tam jsme hodně běhali a sbírali kartičky. Poslední stanoviště bylo Život včel. Tady jsme se dozvěděli spoustu informací a zkoušeli jsme sbírat pyl jako včely.                              (S. Maciková IV.A)

Fotky zde

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz