Informace k provozu školy od pondělí 11. 1. a následně od 25.1. 2021 Na základě rozhodnutí MŠMT a MZdr informujeme všechny naše žáky a zákonné zástupce, že v období od pondělí 11. 1. do čtvrtka 28. 1. 2021 bude nadále probíhat výuka ve stále stejném režimu jako v předešlých lednových týdnech. Prezenčně se vzdělávají pouze žáci 1. a 2. ročníku, pro ně funguje během docházky i školní družina v normálním režimu, vyjma ranního provozu. Ostatní ročníky se vzdělávají i nadále distančně podle pokynů svých třídních učitelů, třídy 2. stupně podle daného rozvrhu online hodin. Kromě toho naše škola také zajišťuje výuku žáků rodičů vybraných profesí, především zdravotníků MMN. Docházku těchto dětí 6 – 13 let zajišťujeme od 6 do 18:30 hodin. Všechny žáky i jejich rodiče prosíme, aby vydrželi v nastaveném režimu distanční výuky. Informace před ukončením pololetí – hodnocení (klasifikace): MŠMT vydalo metodický pokyn pro hodnocení za 1. pololetí tohoto školního roku vzhledem k několikatýdennímu výpadku prezenční výuky. Z mediálních výstupů v různých zpravodajstvích jste se jistě mnohé doslechli. Naše škola k tomuto hodnocení bude přistupovat podle pravidel daných školním řádem naší školy – většina žáků si odnese za výsledky své práce odpovídající známku. Pouze u některých žáků (SVP) bude známka doprovázena slovním hodnocením. Při hodnocení využijí učitelé podklady z období prezenční výuky žáků i výsledky práce při distanční výuce. Dále lze jistě přihlédnout i dalším okolnostem vyplývajícím z mimořádné situace, ve které se nacházíme. Bohužel musíme konstatovat, že žáci, kteří neplnili úkoly, nepřipojovali se do online hodin a nemají ani pěkné známky z prezenční výuky, nemohou počítat s dobrým hodnocením. A naopak. Ti, kteří poctivě pracovali, plnili většinu úkolů, vzdělávali se podle svých možností, si zaslouží pochvalu a povzbuzení v podobě pěkného vysvědčení a snad si odnesou i řadu znalostí do dalšího studia. Mírně problematické je hodnocení výchov, které se distančně nevyučovaly. Zde učitelé využijí podklady z období prezenční výuky, případně žáci obdrží hodnocení podobné jako v minulém období. K výsledkům hodnocení v těchto předmětech, prosím, přistupujte s jistou rezervou. Organizace vydávání vysvědčení:
  • Všichni žáci 1. a 2. ročníku obdrží tradiční výpis vysvědčení ve čtvrtek 28. 1. 2021 během poslední vyučovací hodiny.
  • Žáci ostatních ročníků a jejich rodiče budou informováni o hodnocení elektronicky prostřednictvím systému Bakaláři. Ve čtvrtek 28. 1. se zobrazí v tomto systému okolo 12. hodiny přehled obdržených známek. Během tohoto dne se také žáci sejdou podle pokynů se svými třídními učiteli na online setkání a zhodnotí si průběh 1. pololetí. Vlastní hodnocení (známky) lze nalézt v mobilní aplikaci pod ikonkou POLOLETÍ nebo ve webové aplikaci pod odkazem POLOLETNÍ HODNOCENÍ. Případný návod na otevření zde.
  • Tištěný výpis obdrží žáci osobně hned poté, co bude obnovena jejich prezenční docházka.
V pátek 29. 1. mají všichni žáci pololetní prázdniny. Na ně pro náš okres od 1. do 5. února hned navazují jarní prázdniny. Jak se bude situace dále vyvíjet, uvidíme podle epidemiologické situace a rozhodnutí MŠMT. Budeme vás samozřejmě včas informovat. Děkujeme za spolupráci, dětem přejeme hezké vysvědčení a prázdniny. Všichni se pak již těšíme na co nejdřívější návrat dětí do školních lavic. vedení školy

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz