Na základě rozhodnutí Vlády ČR ze dne 12. 10. 2020 a  Informačního materiálu  MŠMT ze dne 13. 10. 2020 se s účinností od  14. 10. 2020 do 1. 11. 2020 zakazuje osobní přítomnost všech žáků 1. a 2. stupně základních škol na základním vzdělávání ve škole a také pobyt ve školní družině a činnost školních klubů.  Podrobnější informce najdete v následujícím článku a v přílohách.
Organizace školní docházky v naší škole je následující: od středy 14. 10. 2020 přecházejí všechny třídy 1. a 2. stupně na distanční vzdělávání
  • třídy 1. stupně – distanční vzdělávání i další vzdělávací činnosti jsou plně v kompetenci třídního učitele. Naší snahou bylo v uplynulých týdnech zajistit pro všechny žáky přístupové údaje do společného vzdělávacího prostředí na platformě Google pro vzdělávání. V tomto prostředí má každá třída a většinou i každý učitel vytvořenou pro svoji třídu a předmět Google Učebnu, kam učitelé budou zadávat učební materiály a prostřednictvím vygenerovaného hesla zde se budou připojovat do online výuky v aplikaci Google Meet. Třídní učitelé se budou se zákonnými zástupci dětí svých tříd spojovat jako dosud prostřednictvím emailů. Touto cestou byste měli v následujících hodinách dostat potřebné informace.  Podle domluvy s učiteli zbývající tři dny v tomto týdnu budeme dolaďovat připojení, více úkolů bude směřovat na práci v pracovních sešitech. V dalším týdnu bychom rádi již více času strávili online výukou v hlavních předmětech. Časy, rozdělení do skupin početnějších tříd Vám zašlou vyučující co nejdříve. Situace je velmi náročná pro Vás  (žáky i rodiče), ale i pro nás. Sice jsme se připravovali, vzdělávali, ale všichni jsme až do poslední chvíle doufali, že k této situaci nedojde. Bohužel. Musíme s tím všichni „poprat“ a přát si, aby to trvalo co nejkratší dobu. Prosíme rodiče o spolupráci.
  • třídy 2. stupně – přechází ze střídavé distanční výuky na standartní distanční výuku všech tříd podle předem připraveného rozvrhu, se kterým byli žáci seznámeni. Prosíme, aby se žáci v daných hodinách pro distanční výuku připojovali prostřednictvím jednotlivých Google Učeben. Prostřednictvím Meetu bude probíhat část online výuky a na zbývající týdenní dotaci počtu hodin jednotlivých předmětů budou žáci dostávat samostatnou práci. Více je popsáno v materiálu Pravidla pro distanční výuku, které jsme zveřejnili minulý týden.
Podzimní prázdniny Od 26. října 2020 do 30.října 2020 je MŠMT stanoven řádný termín podzimních prázdnin. Distanční výuka v tomto týdnu nebude probíhat. Zajištění školního stravování Školní jídelna Scolarest je schopna nabídnout žákům na distančním vzdělávání možnost vyzvednout si  jídlo za dotovanou cenu v termoboxech. Čas a podmínky odběru oběda bude zveřejněn na dveřích Scolarestu. Zajištění prostředků pro distanční výuku V případě, že žák nedisponuje žádnými prostředky pro distanční výuku, mohou rodiče a zákonní zástupci požádat o zapůjčení školního notebooku. Těchto zařízení máme samozřejmě pouze velmi omezený počet, proto, prosím, velmi zvažte potřebnost zápůjčky. Ntb si mohou rodiče zapůjčit proti podpisu Smlouvy o vypůjčce v ředitelně školy. Termín převzetí si, prosím, dohodněte předem, prostřednictvím emailu školy nebo na telefonu 605784837 nebo 481 544382. V případě, že nebudou již žádné notebooky k dispozici, informujte o situaci svého vyučujícího a ten se pokusí zajistit výukové materiály formou pracovních listů, které si žák vyzvedne ve škole, vypracuje a zase je v uvedený termín vrátí. I tento způsob vzdělávání spl?uje podmínku, že se žák zúčast?uje distanční výuky dané školským zákonem. Ošetřovné o ošetřovném teprve jedná MPSV a následně vláda a parlament. Zatím z jednání vyplývá, že nárok na ošetřovné mají rodiče (zákonní zástupci, případně prarodiče žijící ve společné domácnosti) žáků do 10 let. Nemělo by být požadováno potvrzení školy, ale pouze čestné prohlášení žadatele o ošetřovné, že dítě plní školní docházku. Přejeme Vám všem hodně radosti, nadhledu a optimismu do dalších dnů doma i v práci a pamatujte na to, že všechno je dočasné, to dobré, ale i to zlé… vedení školy Informace pro školy a školská zařízení  – 13. 10. 2020 (MŠMT) Usnesení vlády ČR – provoz škol od 14.10. 2020

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz