Provoz školy se musí řídit podle Nařízení Krajské hygienické stanice Libereckého kraje ze dne 1. 10. 2020 a Usnesení vlády ČR o přijetí krizového opatření ze dne 30.9. 2020. V návaznosti na výše uvedené změny k omezení provozu školy platí:
  • U 1. stupně základních škol základních škol se v rámci vzdělávání zakazuje zpěv (výuka hudební výchovy dále pokračuje, ovšem bez zpěvu). Režim pro sportovní činnosti se nemění.
  • U 2. stupně základních škol se v rámci vzdělávání zakazuje zpěv (výuka hudební výchovy dále pokračuje, ovšem bez zpěvu), zakazují se také sportovní činnosti (výuka tělesné výchovy pokračuje, ovšem bez sportovní činnosti).
  • Dále obecně platí zákaz zpěvu při vzdělávání ve školách a školských zařízeních s výjimkou mateřských škol (výuka hudební výchovy může pokračovat, ovšem bez zpěvu).
Opatření školy: 1.stupe? základní školy – pokračuje vzdělávání ve standartním prezenčním systému, jenom se zakazuje zpěv v rámci všech činností. Sportovní činnosti (tělesná výchova i kroužky) pokračují v normálním rozsahu. V normálním režimu pokračuje  například i plavecká výuka v bazénu. V rámci kroužků bude organizačně zajištěno nařízení o povoleném počtu osob ve vnitřních zařízeních na 10 osob a ve venkovních prostorách 20 osob. Podle výkladu platí možnost, že na sportovišti může být i více skupin po max. 20 osobách (např. atletické hřiště). 2. stupe? základní školy – pokračuje vzdělávání ve standartním rozsahu prezenčním způsobem, zakazuje se zpěv při všech školních činnostech a také sportovní činnosti v rámci tělesné výchovy. Tělesná výchova bude probíhat v příznivém počasí formou vycházek a v případě velmi špatného počasí formou teoretické výchovy (témata z oblasti Výchovy ke zdraví). Prosím všechny žáky, aby této situaci přisbůsobili svou obuv i oblečení. Na hodiny TV se nebudou žáci převlékat. Sportovní kroužky budou probíhat pod hlavičkou sportovních oddílů s dodrženích všech platných hygienických pravidel. Toto umož?ují nařízení pro registrované sportovce. Samozřejmě platí dále i nařízení o nošení roušek po celou dobu výuky pro všechny žáky 2. stupně a ve vnitřních prostorách školy i pro žáky 1. stupně. Tato opatření mají zatím platnost od 5. 10. do 18. 10. 2020. O dalších změnách Vás budeme informovat. Prosíme, buďte všichni zodpovědní za své zdraví i zdraví všech okolo Vás. Všichni si přejeme, abychom standartním způsobem mohli vyučovat co nejdéle. Úplně nejlépe po celý školní rok. Informace k zajištění „případné“ distanční výuky: Škola musí připravit na situaci s nuceným zahájením distanční výuky. Zpracovali jsme pravidla pro distanční výuku, která budou součástí školního řádu. Učitelé se vzdělávájí ve využívání společné platformy Goole pro vzdělávání, žáky od 5. třídy v rámci hodin Informatiky vzděláváme ve využívání tohoto prostředí (hlavně Učebny Google a Meetu). Zákonní zástupci  žáků nižších tříd by měli být vyzváni svými třídními učiteli o spolupráci na aktualizaci hesel a přístupů do tohoto prostředí Google. Snažíme se být připraveni! Přesto doufáme, že k tomu nebudeme muset přistoupit. O dalších krocích Vás budeme dále informovat. vedení školy

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz