1. Zadávání úkolů na tento týden
Děkujeme všem rodičům, kteří pomáhají zajišťovat dálkové vzdělávání dětí. Uvědomujeme si, že to pro mnohé není jednoduchá záležitost. Za všechny učitele Vás chci ujistit, že není naším cílem Vám znepříjem?ovat ještě více dnešní složitou situaci v souvislosti se všemi možnými zákazy a nařízeními. Cílem naší dálkové výuky určitě není ani získávání podkladů ke klasifikaci. Chceme pouze, aby naši žáci získali během tohoto dlouhého období nepřítomnosti ve škole alespo? ty základní vědomosti a dovednosti, které jsou dány školním vzdělávacím programem pro daný ročník. Při plnění zadávaných úkolů, prosím, přenechejte co nejvíce odpovědnosti na dětech (alespo? u těch větších). V případě nejasností se mají možnost děti obrátit na své učitele v rámci třídních nebo předmětových videohovorů nebo konzultací po telefonu, či emailu nebo využít mnoha uvolněných zdrojů, které dnes skýtá internet. Postupně se budeme snažit zdokonalovat v organizaci výuky, případně v setkávání s dětmi dálkovým způsobem přes prostředí Google Meet a následně i přistoupit k zajištění výuky prostřednictvím aplikace Google Classroom. Všechny informace by měly i nadále zůstávat přehledně v Bakalářích na Nástěnce třídy. Tento týden bychom Vám rádi trochu usnadnili práci a dohodli jsme se s učiteli, že budou zadány pouze úkoly v hlavních vyučovacích předmětech. Prosím, čekejte tedy úkoly pouze z ČJ a M a případně cizího jazyka. Rádi bychom, aby si – pokud mají žáci vše v souvislosti s výukou splněno – mohli vybrat „studijní volno“ v rámci čtvrtečních školních velikonočních prázdnin a v pátek na Velký pátek. Protože se blížíme k tradičnímu období velikonočních svátků, které budou bohužel letos také „poznamenány“ koronovirovou událostí, přáli bychom vám, abyste si co nejvíce odpočinuli, nabrali síly a děti se věnovaly jiným činnostem, které s Velikonocemi souvisí.  I ty u nich mohou rozvíjet podobně důležité vědomosti a dovednosti jako běžná školní výuka (pečení velikonočních mazanců, zajišťování výzdoby, případně pletení pomlázky, kterou využijeme letos asi pouze v rámci rodiny).
  1. Vyzvednutí učebních pomůcek proběhlo zdárně minulý týden v pondělí a v úterý. Pokud by si ještě někdo potřeboval vyzvednout učební pomůcky, je možné se individuálně domluvit na tel. čísle 605 784 837.
  2. V již zveřejněných zprávách jsme poskytli informace k přijímacímu řízení na střední školy (velmi přehledné schéma) a dnes budou zveřejněny aktuální informace k zápisu do 1. tříd.
  3. Zatím velmi předběžný termín „znovuotevření“ škol byl ministrem školství stanoven na polovinu května. V průběhu příštího týdne by MŠMT ve spolupráci s MZdr mělo vydat stanovisko postupu „otvírání“, k zajištění hygienických podmínek nutných k „otevření“ a také stanovisko k hodnocení – klasifikaci výstupů výsledků vzdělání na konci školního roku.
Přejeme příjemné strávení předvelikonočního týdne a letošních trochu netradičních Velikonoc. Pokud najdete čas a sílu, je to ideální důvod si spolu s dětmi připomenout velikonoční zvyky a tradice. Přejeme všem pevné zdraví. Vedení školy

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz