V další části textu přinášíme několik důležitých poznatků z prvního týdne „vzdělávávní na dálku“:
  1. Všem žákům i rodičům DOPORUČUJEME přejít na novou verzi (aplikace) BAKAL??ů = BAKAL??I ONLINE. Máte dvě možnosti: buď ve staré verzi otevřít záložku „Nová aplikace“ a dále se řídit pokyny (průvodcem) nebo si tuto aplikaci stáhnout z „Obchodu aplikací“, při přihlášení je potřeba vybrat školu podle města a dále musíte znát P?IHLAŠOVACÍ JMÉNO a HESLO (jsou stejné jako ve starší aplikaci). (Pokud někomu heslo nefunguje nebo ho nemá, zavolejte na 481544382 nebo napište na školní email: centrum@komenskeho288.cz. Pokusíme se Vám telefonicky poradit s přístupem, případně předat zapomenuté heslo. Druhou možností je kontaktovat svého třídního učitele, který bude mít přístupové údaje také k dispozici). Nová aplikace je výrazně přehlednější a v systému Komens se okamžitě objeví Nástěnka s přehledem všech zpráv, které tam jednotliví vyučující dávají. Navíc zde jdou přímo otvírat přílohy. Systém zaznamenává přístupy žáků na nástěnku a každému učiteli ukazuje přehled žáků, kteří si danou zprávu otevřeli = KONTROLA P?EČTENÍ. Pro samotnou práci je ale pořád daleko lepší využívat webovou aplikaci na PC (přihlášení přes školní stránky – odkaz Přehled klasifikace – zde v části Komens – Nástěnka.
  2. Zveřejněné úkoly na tento týden by měly být splněné do konce tohoto týdne. V pondělí 23. 3. by všichni žáci měli obdržet na nástěnku své třídy další část úkolů z hlavních předmětů na druhý týden. V některých předmětech pravděpodobně některé úkoly přesahují týden (dlouhodoběhjší projekty).
  3. V příloze posíláme další informace s různými výukovými zdroji (některé byly již v minulých materiálech) – jak-ucit-z-domova
  4. Pokud bude tato situace trvat delší období, někteří inovativní učitelé se pokusí zprostředkovat i výuku na dálku. Zatím se to učíme. Třeba to vyjde. Všichni si, ale  přejeme, abychom se co nejdříve zdraví setali v našich třídách.

Copyright © 2022 ZŠ škola Jilemníce, Komenského 288

Vytvořil Fosa.cz